drift

Drift, De vloot met het gouden randje.

Het begon allemaal in maart 2000. Dat was het jaar waarin wij lid werden van Orionis en voor het eerst kennis met elkaar maakten. We bevonden ons te midden van een grote groep monsters, in de succesjaren van Orionis. Al bierdrinkend en zingend over een broek met zakken aan de zijkant, werden de eerste banden gelegd. Het fenomeen ‘vloot’ was net uitgevonden en een viertal vloten waren ons reeds voorgegaan, waarvan er nog drie over waren: Boeien, Schuim en Beaufort. Zo kwam het dat wij het idee vatten om een gemengde vloot op te richten. STORM zouden we gaan heten, want we zouden ze eens wat laten zien, die Orionen. Een gemengde vloot was wel degelijk mogelijk, en wij zouden het bewijs leveren. Menig borrel later, haakten de mannen steeds vaker af en besloten de dames van het gezelschap dat het toch een damesvloot moest worden. Toen begon het pas echt…

De nieuwe vloten schoten als paddenstoelen uit de grond en opeens was onze naam weg. Er was al een vloot genaamd STORM! Nachtenlange discussies over de naam die onze vloot moest hebben volgden. Van alles passeerde de revue, van Stootwillen tot Vaargeulen, van Fok tot Deksletten. En alsof het niet genoeg was dat we onze naam kwijt waren, had het bestuur zonder enige aankondiging of bekendmaking besloten dat een nieuwe vloot uit leden moest bestaan van drie verschillende lichtingen. we mochten niet meer officieel een vloot worden. Zwaar teleurgesteld gingen wij door het Orionisleven als officieuze vloot. We borrelden, aten en zeilden zonder dat we werden erkend als vloot. Drift de underdog….

Tijdens de ALV van maart 2002, was het dan zover. Het bestuur kon niet meer om ons heen en onze oprichtingsakte werd voorgelezen. We waren officieel de vloot met het gouden randje! Lang leve Drift, de mooiste vloot van Orionis.