Lid worden in september

Lid worden bij Orionis?

Welkom bij Orionis!

De Amsterdamse Studenten Zeilvereniging Orionis, opgericht in 1985, is met driehonderd leden één van de grootste zeilverenigingen van Nederland en zelfs de enige in Amsterdam. Het is een vereniging die buiten het toegankelijk maken van de zeilsport onder studenten ook houdt van de daarbijhorende gezelligheid. Bij Orionis kun je zo actief worden als je zelf wilt en je op verscheidene gebieden ontwikkelen.

Kom vooral gezellig een bootje varen en een biertje drinken!

Wat is Orionis?

Orionis is een actieve zeilvereniging waar gezelligheid centraal staat. Wij organiseren jaarlijks vele zeilweekenden, die vaak in Friesland plaatsvinden, maar ook bijvoorbeeld een wintersport of liftweekend. Bij sommige weekenden staat feesten centraal, bij andere juist het zeilen, maar meestal de mix van beiden. Verder hebben we 2 wedstrijdteams, 8 vloten (disputen), meer dan 20 commissies, een actieve reunistenvereniging en organiseren we het grootste studenten skûtsje kampioenschap van Nederland!

Kortom, genoeg te beleven voor een bruisende studententijd! Bekijk onze promovideo voor een eerste indruk.

Hoe kan ik lid worden?

Tijdens de introductie weken en in de eerste twee weken van september kan je je bij Orionis inschrijven. We zijn dan op verschillende plekken aanwezig en we organiseren ’s avonds open borrels. Hiernaast is er de gelegenheid om je in te schrijven op de bestuurskamer te Science Park 306 (in het Universum gebouw) of kan je zelf online jouw inschrijving voltooien zodra deze weer open zijn.

Voor vragen of meer informatie kan je altijd mailen naar bestuur@orionis.nl. Houd vooral de site in de gaten voor de data van de open borrels en feesten!

 

Geplande evenementen

Helaas zitten onze inschrijvingen voor september 2020 vol. In maart en september 2021 is er weer een nieuwe kans om je in te schrijven. Houd hiervoor goed onze website en sociale media in de gaten! Zodra er data bekend zijn, worden deze geplaatst.

Laat je email achter (onderaan deze pagina), dan houden we je op de hoogte van alle komende evenementen! Mocht je nog vragen hebben dan kan je altijd mailen naar bestuur@orionis.nl.

 

Corona

Het coronavirus bemoeilijkt de evenementen van Orionis en andere studentenverenigingen, desalniettemin zullen we komend jaar er weer een goed feest van maken en kan je je gewoon inschrijven! Vanaf 1 juli mag er weer gezeild worden en ook andere activiteiten laten we zoveel mogelijk doorgaan, mits we aan de regels omtrent corona voldoen, zoals de 1.5 meter afstand houden. De updates en nieuwe regels omtrent het virus worden continue in de gaten gehouden en de evenementen worden daarop aangepast.

Nadat je lid bent geworden

Zodra je ingeschreven bent begint de Monsterperiode, de introductieperiode waar je jouw jaargenoten en de vereniging leert kennen. Deze periode bestaat uit verschillende activiteiten op de maandagen en woensdagen, waarvoor je wordt ingedeeld in een Monstergroepje en krijgt een papa en mama (ouderejaars Orionen).  De Monsterperiode sluiten we het laatste weekend van september af met het Monsterweekend, waar we met z’n allen naar Friesland gaan voor een weekend vol met zeilen en feesten! In oktober is er ook de mogelijkheid om te leren zeilen tijdens de Sail In, hier krijg je vier weken lang les van ouderejaars Orionen.

Laat je email achter!

Heb je interesse in Orionis? Wil jij binnenkort samen met ons bootjes varen en biertjes drinken? Overweeg je lid te worden?

Laat dan je informatie achter en we nemen contact met je op over alle open evenementen!