Heerenvloot Scepter

Heerenvloot Scepter is een vloot die van actief zuipen en van actief zeilen houdt.

Onze oprichters waren stuk voor stuk actieve zeilers, en deze trend heeft zich doorgezet tot de huidige activi. Naast de Orioinis activiteiten gaan we zelf regelmatig weekenden zeilen waarbij niet alleen de activi aanwezig zijn, maar ook regelmatig reünisten aan boord stappen. Wij zijn op zoek naar die few good men die zin hebben om actief te worden bij Orionis en daarbuiten nog iets extra’s aan hun studententijd willen toevoegen door lid te worden bij de vloot die intellectueel drinkt!

Op 12 februari 2001, werd Scepter opgericht. Het werd een avond die nooit vergeten zal worden. Op deze onstuimige avond, die begon met een kaasplankje en wat bier, bleek het uiteindelijk nodig het eerste lidmaatschapgeld te gebruiken voor de borg bij het politiebureau. Dat geld gebruiken wij tegenwoordig voor onze jaarlijkse diesreis, eigen zeilevenementen en weekenden weg, zoals ons wie-is-de-mol weekend, het zeilen met Gabe (ZMG) of de Scepter regatta. De vloot van Scepter bestaat ondertussen uit 3 jachten, en wordt actief gebruikt.

Wij borrelen om de week in Café de Fles en hebben regelmatig een vrijmibo met onze reünisten. Na 16 jaar is er een grote groep van 50+ heeren gevormd, die ondanks leeftijdsverschillen vaak met elkaar optrekt.

Tot op de borrel!

Heerenvloot Scepter