Commissies

De mooiste commissies van Orionis

Commissies

Orionis organiseert erg veel evenementen door heel het jaar heen. We hebben dan ook meer dan 20 commissies waar je lid van kan worden. Dit biedt een kans om je organisatievaardigheden verder te ontwikkelen en een leuk evenement neer te zetten met je commissie.

ZOUT

De ZOUT of de Zoutwatercommissie is de oudste commissie van Orionis. Ze zijn verantwoordelijk voor alle evenementen waarbij skûtsjes centraal staan. Ze organiseren het grootste evenement van het jaar: het SLAK, het Skûtsje Lange Afstand Kampioenschap. Dit is een weekend waar 300 studenten aan meedoen om in Friesland te strijden om de winst, zowel op het water als in de kroeg. Verder organiseert de ZOUT de skûtsje-opleidingsweekenden, in het najaar, voorjaar en de zomer. Tijdens deze opleidingsmomenten kan je leren zeilen op een skûtsje en zelfs opgeleid worden tot maat en/of schipper.

MoCo

De Monstercommissie is één van de eerste commissies waar je mee in aanraking zult komen als je je inschrijft. Deze commissie zorgt er voor dat alle eerstejaars elkaar en de vereniging goed leren kennen. De hele maand maart of september worden er verschillende activiteiten georganiseerd waar je met je monstergroepje naar toe kunt gaan. De Monsterperiode zal worden afgesloten met in september het monsterweekend en in maart de monsterdag.

BarCo

De BarCo (Barcommissie) is de grootste commissie die Orionis rijk is. Op de borrels is het fijn om een fris getapt biertje te kunnen hebben, daar zorgt niemand minder dan de BarCo voor! Onder leiding van Barbestuur Gemini staan ze te schitteren op elke woensdag op de borrel. Daarnaast gaan zijn ook op weekenden mee om daar achter de bar te staan. De BarCo staat bekend om haar afters na de borrel en de leuke BarCo-uitjes die georganiseerd worden.

Eerstejaarscommissie

De eerstejaarscommissie zorgt voor de bonding bij de eerstejaarslichting. Elke maand organiseren zij een activiteit die toegankelijk is voor alle eerstejaars. Denk hierbij aan lasergamen, eerstejaarsdiner of bounce. Ook organiseert de EC het eerstejaarsweekend, op dit weekend leren de eerstejaars elkaar echt goed kennen!

BRAK

De B.R.A.K. (Bezeilt Recreatief Alle Koersen) is de jongste commissie van Orionis. De Brakwatercommissie organiseert evenementen waar zowel op de zee als op de Amsterdamse wateren gezeild kan worden. Ze organiseren in de monsterperiode ‘Sfeer op het Nieuwe Meer’. Verder organiseren ze, onder andere, het jachtzeilen op scherpjachten, het liftweekend, en samen met de WedCie de vlotenzeilstrijd.