Commissies der A.S.Z.V. Orionis

Commissies

Orionis organiseert erg veel evenementen door heel het jaar heen. We hebben dan ook meer dan 20 commissies waar je lid van kan worden. Dit biedt een kans om je organisatievaardigheden verder te ontwikkelen en een leuk evenement neer te zetten met je commissie.

AlmanakCie

De AlmanakCie produceert elk jaar weer een prachtige Almanak. Hierin staan alle besturen, vloten en commissies die Orionis rijk is. Natuurlijk kan je hierin ook de leukste weetjes en roddels over Orionis en haar leden terugvinden. De AlmanakCie gaat altijd een weekend weg voor de bonding, zodat zij weer een prachtig boek kunnen afleveren aan alle leden van Orionis.

BarCo

De BarCo ofwel Bar Commissie is de grootste commissie van Orionis die ervoor zorgt dat er biertjes worden gedronken op de borrel. Daarnaast helpt de BarCo ook op weekenden mee achter de bar. Onder leiding van barbestuur Gemini staat deze commissie bekend om de afters na de borrel en de leuke BarCo-uitjes.

BRAK

De B.R.A.K. (Bezeilt Recreatief Alle Koersen) is de jongste commissie van Orionis. De Brakwatercommissie organiseert evenementen waar zowel op de zee als op de Amsterdamse wateren gezeild kan worden. Ze organiseren in de monsterperiode ‘Sfeer op het Nieuwe Meer’. Verder organiseren ze, onder andere, het jachtzeilen op scherpjachten, het liftweekend, en samen met de WedCie de vlotenzeilstrijd.

DiscoDanCie

De DiscodanCie zorgt ervoor dat op elke borrel en tijdens de weekenden de leukste hitjes worden gedraaid! Deze commissie is een en al party. Ben jij ook zo’n party animal, kom dan bij DiscodanCie.

EerstejaarsCommissie

De EC zorgt voor de bonding bij de eerstejaarslichting. Ongeveer elke maand organiseren zij een activiteit die toegankelijk is voor alle eerstejaars. Daarnaast vindt begin december het eerstejaarsweekend plaats, waar iedereen elkaar pas écht leert kennen. Maar ook een friettafel, pub quiz of diner zijn niet te gek.

GalaComm

De GalaComm organiseert het jaarlijkse gala/feest voor Orionen. De vlotenkleding wordt deze avond ingeruild voor mooie jurken en pakken. Een onvergetelijke avond!

Glijgenootschap

Deze leuke commissie organiseert elk jaar een fantastische wintersportweek. ‘t Glij zorgt ervoor dat alle Orionen elke dag weer stralend de piste af kunnen. Klinkt de combinatie van zon, sneeuw, feesten en gezelligheid als muziek in de oren. Dan hoor je bij ‘t Glij!

InstrukCie

Als je wilt leren zeilen is de InstrukCie de commissie die je kan helpen. Tijdens de Sail In zorgen ze voor wekelijkse zeiltrainingen en gedurende het jaar vinden er InstrukCiedagen plaats. Je krijgt hier overdag zeilles van ouderejaars en ‘s avonds worden erg gezellig biertjes gedronken.

IntroduCie

De intro is het moment om Orionis beter te leren kennen! Tijdens de introductieweken van de HvA, UvA en de VU organiseert IntroduCie geweldige feesten en de leukste zeilactiviteiten. Iedereen is welkom om bootje te varen en biertjes te drinken bij Orionis!

MaMoCo

De MaartMonsterCommissie zorgt ervoor dat alle eerstejaars, die in maart lid worden, elkaar en de vereniging, goed leren kennen. De hele maand worden activiteiten georganiseerd waar je met je monstergroepje naar toe gaat. De MaartMonsterperiode wordt afgesloten met een monsterdag.

MoCo

De MonsterCommissie is één van de eerste commissies waar je mee in aanraking komt. Deze conmissie zorgt ervoor dat alle eerstejaars, elkaar en de vereniging, goed leren kennen. De hele maand worden er activiteiten georganiseerd waar je met je monstergroepje naar toe gaat. De Monsterperiode wordt afgesloten met het monsterweekend .

OpleidingsCommissie

De OC zorgt ervoor dat de valkopleiding goed geregeld is en dat Orionen volwaardig valkschipper kunnen worden. Lijkt het je leuk om Orionen af te varen, dan is de OpleidingsCommissie wat voor jou!

Projectgroep

De Projectgroep houdt zich bezig met het zoeken van een sociëteit voor onze prachtige vereniging. Ze speuren heel Amsterdam af om de perfecte locatie te vinden voor Orionis. Ben jij goed in het uitzoeken van de regelgeving, in het speuren naar perfecte locaties of weet jij wat wij Amsterdam kunnen bieden, dan is de Projectgroep de perfecte commissie voor jou!

Technisch Skûtsje Commissie

De TSC is verantwoordelijk voor het onderhoud van de parel van Orionis: de Tiid. De TSC klust aan deze prachtige boot, zodat deze weer helemaal klaar is om in het voorjaar op de Friese meren te varen. Hou jij van klussen of ben je behendig met (grote) boten, dan is dit jou kans om de klussen aan de parel van Orionis.

VWF

Op 5 november is Orionis jarig, tijdens het VWF (verenigingsweekendfeest) vieren we dit met z’n allen in Friesland. De VWF-commissie bestaat meestal uit ervaren Orionen. Ze organiseren tijdens dit weekend de leukste feesten en overdag kan je lekker uitbrakken op het water in een valk.

WebCie

De WebCie is de commissie die ervoor zorgt dat alle commissies kunnen mailen, de website werkt en er zo mooi uitziet. Oftewel, dat alles online up to date is. Dus ben jij op de hoogte van de laatste updates in de online wereld, dan is de WebCie iets voor jou!

WedCie

De WedstrijdCommissie organiseert elk jaar een van de Nestor Trophy wedstrijden: de landelijke competitie Teamzeilen voor studenten van alle studentenzeilverenigingen. Anders dan bij het fleetracen vaar je in een team met 2 boten tegen een ander team van 2 boten. Daarnaast organiseren ze in de zomer trainingen en wedstrijdjes binnen Orionis op lasers bij de wateren van Durgerdam. Mocht jij de opstap willen maken naar wedstrijdzeilen bij Orionis, dan is de WedCie een goed begin!

Zoet

De Zoet is één van de oudste commissies van Orionis. De Zoet organiseert jaarlijks de KOZLAR (Koninklijke Orionis Lange Afstands Race). Dit is een weekend vol zeilen in wedstrijdvorm en ‘s avonds leuke feesten met de legendarische bierestafette. In december organiseert de Zoet altijd Zoeterklaas. Tijdens deze avond vieren we sinterklaas met een Biercantus!

Zout

De Zout ofwel de Zoutwatercommissie is de oudste commissie van Orionis. Ze zijn verantwoordelijk voor alle evenementen waarbij skûtsjes centraal staan. Ze organiseren het grootste evenement van het jaar: het SLAK, het Skûtsje Lange Afstand Kampioenschap. Dit is een weekend waar 300 studenten aan meedoen om in Friesland te strijden om de winst, zowel op het water als in de kroeg. Verder organiseert de ZOUT de skûtsje-opleidingsweekenden, in het najaar, voorjaar en de zomer. Tijdens deze opleidingsmomenten kan je leren zeilen op een skûtsje en zelfs opgeleid worden tot maat en/of schipper.

ZusCo

In verschillende steden in Nederland zitten zusterverenigingen. De ZusCo organiseert met deze verenigingen het Zustrum. Hier komen verenigingen samen en kan er op verschillende disciplines gezeild worden. De ZusCo organiseert ook samen met Histos het OrionisHistosweekend, waar een weekend lang gechilld en gezeild wordt op Skûtsjes.