FAQ

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions

Ik heb nog vragen over Orionis!

Wil jij misschien wel lid worden bij Orionis, maar heb je nog onbeantwoorde vragen? Wij hebben zoveel vragen proberen te beantwoorden hieronder. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar bestuur@orionis.nl of slide in onze dm’s op onze sociale media!

Kun je bij Orionis op verschillende niveaus zeilen?

 

 

Ja

Bij Orionis kun je op elk niveau zeilen. Kun je nog niet (zo goed) zeilen? Geen probleem! Er zijn genoeg mogelijkheden om te leren zeilen tijdens onze instrukciedagen.

Kun je al zeilen, maar wil je juist beter of vaker zeilen? Kies dan voor een van de wedstrijdteams! Misschien straal jij komend jaar wel op ons verenigingsskûtsje de Tiid sil’t Leare of samen met Team Jager op onze J22.

Heeft Orionis disputen?

 

 

Ja

Orionis heeft vijf dames- en drie herendisputen, ofwel ‘vloten’. Vloten zijn hechte vriendengroepen van zo’n 25 man die zich van elkaar onderscheiden door kleding, tradities en regels, liedjes en bepaalde normen en waarden.

Zodra je bij Orionis lid wordt zul je langzamerhand kennis maken met alle vloten die Orionis te bieden heeft!

 

Zeilt Orionis alleen maar?

 

Nee

Orionis biedt voor ieder wat wils. Wij hebben zowel fanatieke zeilers als terraszeilers en borrelaars. Voor de party-Orionen hebben we elke woensdag een borrel in de Heilige Zeug, organiseren we de tofste wintersport en leukste weekenden. Voor de doorgewinterde zeilers hebben we onze verschillende wedstrijdteams en eigen boten, waarvan onze verenigingsskûtsje de Tiid onze grote trots is!

Heeft Orionis veel verplichtingen?

Nee

Veel Orionen leven onder het motto “niets moet & alles mag!”. Bij Orionis heb je weinig verplichtingen en kun jij jouw eigen keuzes maken. Zo is jouw Orioniscarrière makkelijk met je studie te combineren. Wil jij actief worden bij een vloot? Of wil jij evenementen organiseren en een echte commissietijger worden? Of misschien haal jij wel de grootste prijzen binnen met een zeilteam? De keuze ligt bij jou!

Heeft Orionis een ontgroening?

Semi

Bij Orionis word je niks verplicht en ligt er een grotere focus op een gezellige introductieperiode, ofwel monsterperiode, die jij met je monstergroepje en papa’s of mama’s zal volbrengen. Hierin leer je Orionis, haar vloten, leden en jouw eigen lichting goed kennen op een gezellige manier. De introductieperiode wordt afgesloten met het monsterweekend, het weekend waarna jij je officieel Orioon mag noemen!

Waar kan ik mij inschrijven?

Zodra de inschrijvingen open zijn kun je je inschrijven via deze link of door langs te komen tijdens onze open activiteiten! Vergeet dan niet (een kopie van) jouw ID mee te nemen.

Welke dag borrelt Orionis?

Orionis borrelt elke woensdag vanaf 21.00 tot 03.00 in de Heilige Zeug bij de Warmoesstraat! Dit is het moment van de week waar we elkaar allemaal zien, lekker een biertje drinken, drankspelletjes spelen, zingen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Ook borrelen de vloten met hun vloot eens per week, meestal op de maandag. Zij hebben hun eigen vaste stamkroegen waar zij gezellig samen drinken.

Wanneer kan ik mij inschrijven?

Orionis heeft twee inschrijfmomenten: in augustus/september en februari/maart. De inschrijvingen openen 9 augustus via de website!

Hoe oud moet ik zijn om lid te worden bij Orionis?

 

Je moet in ieder geval studeren aan een universiteit/hogeschool om lid te worden van Orionis. Dit kan dus als je 17 of 18 bent en net begint met studeren, maar ook als je ouder bent en met je master bezig bent. Er is voor iedereen een plekje bij Orionis!

Moet ik kunnen zeilen om lid te worden bij Orionis?

Nee

Het is leuk als je kunt zeilen en gezellig meevaart tijdens alle activiteiten, maar het hoeft zeker niet. Er is genoeg te doen! Van feesten op weekenden en de borrels naar lid worden van een dispuut (vloot). Ook kun je leren zeilen als je het wel wil kunnen. Met de Sail In krijg je les van andere Orionen die wel al kunnen zeilen met als afloop natuurlijk een borreltje en eten!

Hoe hoog is de contributie?

Bij Orionis betaal je 100 euro contributie per jaar. Hiervan worden onder andere de evenementen deels bekostigt en onderhouden wij onze vloot.

Moet ik studeren om lid te worden van Orionis?

 

Ja

Om lid te worden van Orionis, moet je inderdaad ingeschreven staan bij een universiteit of hogeschool.

Kunnen Orionen beter zeilen of zuipen?

 

Beide

Als studentenzeilvereniging denken we toch echt beide te kunnen. Gratis tip: er is geen betere plek om uit te kunnen brakken dan op een bootje in de zon.