J22 – Jager

J22 de Jager

Orionis heeft twee mooie wedstrijdboten, waarvan een de Jager is. De Jager is een J22, wat betekent dat de boot 22 voet, oftewel 6,70 meter, lang is. Het is een sportieve kielboot met spinnaker waar je met 3-4 mensen op kan varen, afhankelijk van het gewicht (er is voor de wedstrijden namelijk een maximum gewicht voor de totale bemanning).

Wedstrijdzeilen met de Jager

Elk jaar is er een team dat klaarstaat om een seizoen op de Jager te varen en de eer van Orionis te verdedigen bij de wedstrijden. ‘Team Jager’ vaart een seizoen lang alle winterwedstrijden en klassewedstrijden en plant daarnaast ook nog eigen trainingen. De J22 klasse is erg gezellig, omdat veel studentenzeilverenigingen in Nederland een J22 hebben. Zo sta je elke keer bij de wedstrijden ’s avonds te borrelen met teams van de verenigingen uit Utrecht, Delft en Rotterdam, terwijl er overdag tijdens het zeilen hard gestreden wordt om de eerste plek. Tijdens de Sneekweek wordt er een heus studenten J22 tentenkamp gebouwd en wordt er elke avond samen gegeten en gefeest. Erg gezellig dus!

Bovendien kan je van de medestudenten en andere wedstrijdzeilers veel leren. Zo wordt er regelmatig samen getraind op de Braassem, de vaste haven van de boten. De echte grote wedstrijden vinden plaats in de lente en zomer. Om het jaar vindt het J22 WK plaats in Europa, waar ‘Team Jager’ aan de start verschijnt.

Een jaar wedstrijdzeilen met de J22 is zeker een aanrader als je al kan zeilen en interesse hebt om (beter) te leren wedstrijdzeilen, te zeilen met een team en een jaar intensief met een boot, het team en de wedstrijden bezig te zijn!

Vind je het leuk om ons te blijven volgen? Volg ons dan op Facebook en Instagram!