sirene

“BLAUW! Dat kleurt deze vrouwen en maakt ons zo onweerstaanbaar.”

De naam ‘Sirene’ stamt af van een Griekse mythologie over de gelijknamige wezens, met het lichaam van een vogel en het hoofd van een vrouw. Deze wezens leefden op drie kleine rotseilandjes genaamd de ‘Sirenum Scopuli’. De Sirenes vormden met hun prachtige gezang een grote verleiding voor de zeelieden die met hun schip langs voeren. Veel schepen sloegen te pletter tegen de rotsen. Totdat Odysseus bedacht om de oren van zijn bemanning vol te stoppen met was, zodat ze niks konden horen. Zo waren zij het eerste schip ooit, dat veilig voorbij de Sirenes voer.

Dat wij kunnen verleiden blijkt uit de vele liters wijn en bier die vloeien tijdens onze borrels. En de gouden hitjes van de Gieter zijn in de vroege ochtenduurtjes een grote verleiding voor een Sirene om toch nógmaals een dansje uit de kast te trekken.

Uiteraard starten we de dag erna met een kopje thee om de kater te verdrijven! Sirene wordt gebonden door haar vele activiteiten en organisatie zowel binnen als buiten Orionis, een warme reünistenband, het héérlijk ‘bonviveren’ met de meiden, en is heel cliché maar waar: een hechte vriendinnengroep voor het leven!