Gedragscode

Om een zo veilig en comfortabel mogelijke omgeving te creëren binnen A.S.Z.V. Orionis en R.V. Sirius is er in het HR (Huishoudelijk Reglement) een gedragscode opgenomen. Hierbij zijn richtlijnen geformuleerd waar ieder lid zich aan moet houden en waar mogelijke consequenties aan verbonden zijn. Daarbij horend is er een vertrouwenspersonen constructie opgesteld binnen de vereniging. Waarbij er in gevallen van grensoverschrijdend gedrag tussen leden van de verenging, de mogelijkheid is om contact op te nemen met een van de aangewezen vertrouwenspersonen.

De vertrouwenspersonen zullen ieder individueel geval met zorgvuldigheid behandelen en desgewenste stappen ondernemen ten behoeve van de betroffen persoon. In alle gevallen geldt er een geheimhoudingsplicht en zal er zorgvuldig worden gehandeld met de privacy van alle betrokkenen.

Interne en externe
vertrouwenscontactpersoon

De studententijd zou de leukste tijd van je leven moeten zijn! Maar het kan soms ook minder leuk zijn. Zit je niet zo lekker in je vel, heb je iets vervelends meegemaakt of zoek je gewoon een luisterend oor? Dan kunnen de vertrouwenscontactpersonen je wellicht helpen. Zij ondersteunen je bij het maken van een melding en helpen je zoeken naar een juiste oplossing. Ook kunnen zij je doorverwijzen naar de juiste instanties, bijvoorbeeld professionals binnen de onderwijsinstelling.

De functie van interne vertrouwenscontactpersoon wordt binnen Orionis bekleed door twee individuele Orionen, op dit moment zijn dit Noa Smaal (lichting ’20) en Jurriaan Papenborg (lichting ’22). Zij hebben een cursus gevolgd, vol tips, informatie en casuïstiek om leden zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Extern wordt de functie op dit moment vervuld door Merl Jonker. Zij is sinds 2016 reünist bij Orionis en is gevraagd vanwege haar relevante achtergrond. Ze heeft een master klinische psychologie afgerond aan de UvA, is lange tijd werkzaam geweest bij de 113 zelfmoordpreventie-hulplijn en is GZ-psycholoog bij de GGZ inGeest.

Noa Smaal

Interne vertrouwenscontactpersoon

+31 6 37 19 28 41

Jurriaan Papenborg

Interne vertrouwenscontactpersoon

+31 6 23 55 29 03

Merl Jonker

Externe vertrouwenscontactpersoon

+31 6 57 88 22 87