Scepter

Herenvloot Scepter

Herenvloot Scepter

Op 12 februari 2001 werd Scepter opgericht. Het werd een avond die nooit vergeten zou worden. Na tweeën liep het allemaal wat uit de hand, Pepijn Docter kreeg ruzie met toeristen uit Italië en sloeg met een barkruk het grote raam van café de Heffer in. De enige die niet gearesteerd werd was Goran, onze eerste quaestor. Hij betaalde van het eerste lidmaatschapsgeld de borg bij het politiebureau.

Dat geld wordt tegenwoordig gebruikt voor onze diesreizen, eigen zeilweekenden en weekendjes weg zoald het Zeilen met Gabe (ZMG) en de Scepter Regatta! Ook hebben we een eigen vloot van boten die we kunnen gebruiken voor deze weekenden en reizen in de Zomervakanties. Verder borrelen we om de week in Het Genootschap der Geneugten en vindt er ook regelmatig een vrijmibo plaats met reünisten.

Na 20 jaar is er een grote groep van meer dan 50 heeren gevormd, die ondanks leeftijdsverschillen veel met elkaar optrekt. Heerenvloot Scepter is de vloot die zowel van actief zeilen als actief zuipen houdt. Onze oprichters waren stuk voor stuk actieve zeilers, en deze lijn is tot op heden doorgezet, met onder andere ruime vertegenwoordiging van Scepter in team Tiid en het J22 team. Ook in het zuipen zijn we bij Orionis nog ongeslagen, met tot op heden elk jaar winst in de vlotenstrijd op de borrels.